top of page

סיפור המבשלה

מבשלת שריגים הוקמה על ידי שני חובבי בירה שבמהלך קריירות ההייטק שלהם נחשפו לבירות שונות מהעולם והחלו לבשל בירות שאהבו כתחביב לשעות הפנאי. הבירות של שני הבשלנים הלהוטים צברו תאוצה וזכו, בנפרד, בפרסים ומדליות בתחרויות בירה ובסוף 2011 החליטו השניים, אוהד ועופר להקים ביחד מבשלת בירות בוטיק מקצועית.

המבשלה מציעה מגוון של בירות בשתי סדרות:

סדרת "עמק האלה" – בירות בסגנון אירופאי איכותי קלאסי

סדרת "רונן" – בירות בסגנון בוטיק אמריקאי עשיר בטעמים

 

עופר רונן

במהלך קריירת ההייטק שלו הגיע עופר למדינות שונות ברחבי העולם. בתחילה שהה בגרמניה ושם הפכה אהבת הבירה שלו לתשוקה אמיתית. בהמשך שהה מספר שנים בעמק הסיליקון בקליפורניה ושם התוודע עופר לבירה מסוימת, Pete’s Wicked Ale שאהב מאוד. הבירה, פרי ידיו של פיט סלוסברג, הביאה לאמריקה את הטעמים העשירים, המרירות הבולטת והארומות הנפלאות. עופר החל לבשל בירה דומה ולאחר מספר נסיונות, הושג הטעם המקורי האגדי, הבירה הוגשה לתחרות ה" לונגשוט 2010" וזכתה במקום ראשון בקטגוריית האייל הכהה. בהמשך זכה לפגוש את פיט בביקור בישראל, שאהב מאוד את הבירה, והשניים שומרים על קשר עד היום.

אוהד אילון

במסעותיו של אוהד באירופה, במהלך קריירת ההייטק שלו, מספר בירות איכותיות התחבבו עליו במיוחד והוא החל לייצר כמותן במבשלתו הביתית. במהלך אחד מהפרויקטים במינכן שבגרמניה ייצר בירה חיטה מהסוג האיכותי של בוואריה. שותפיו מגרמניה פירגנו ובכל נסיעה, ארז אוהד במזוודתו מספר בקבוקים ונתן להם לשתות ולקבל את המשוב של המומחים המקומיים. לאחר מספר גירסאות נולדה למעשה "החיטה הבווארית" האיכותית. הבירה הוגשה לתחרות ה"לונגשוט" 2009 וזכתה ממקום ראשון בקטגורית בירות חיטה. 

bottom of page